fbpx

+385 (1) 3464 024

NAKNADNA UGRADNJA PARKING KAMERE: 5 najvažnijih stvari koje morate znati (video)

Automania članak naslovna 01

 

Komforni i sigurnosni dodatak za lakše parkiranje i potpuni pregled prometa oko vas


Zahvaljujući korištenju širokokutne leće kamera će vozaču pomoći ne samo prilikom uparkiravanja, nego i u situacijama kada je s parkinga potrebno vozilom izaći unatrag na cestu. Time se dobiva i svojevrsni supstitut za još jedan suvremeni sustav pomoći – upozorenje na bočni promet.
Razmišljali ste o ugradnji kamere za vožnju unatrag, ali još uvijek niste sigurni da vam je ovakvo ulaganje potrebno i da se isplati? Odluku o tome donijet ćete naravno sami, ali da bi ona bila ispravna, morate znati što vam ona doista donosi. Ovo su 5 najvažnijih stvari koje morate znati o parkirnim kamerama.

 Automania članak slika 2 1920pxl

 

1. SPAŠAVAJU IMOVINU I ŽIVOTE


Svatko tko ih je imao prilike isprobati zna da je s parking kamerama svakodnevni život vozača osjetno lakši nego bez njih, a osim toga, one će vas sigurno poštedjeti i mogućih dodatnih troškova za saniranje manjih ili većih ogrebotina s parkinga. Kamere u svojoj osnovi dakle, bez obzira govorimo li o prednjima ili stražnjima, obavljaju isti posao kao i senzori, ali ga obavljaju preciznije i znatno ugodnije za korištenje, jer s njima ćete teško previdjeti neki presudan detalj. Primjerice, nezgodno izbočena prepreka kakvu senzori ne mogu detektirati, ili iznenadni ulazak nekog predmeta, vozila ili živog bića (kućnog ljubimca ili zaigranog djeteta, recimo) u prostor kretanja vozila.

 

 

2. DVA SUSTAVA POMOĆI U JEDNOM


Osim toga, zahvaljujući korištenju širokokutne leće kamera će vozaču pomoći ne samo prilikom uparkiravanja, nego i u situacijama kada je s parkinga potrebno vozilom izaći na prometnicu. Takve situacije znaju biti nezgodne, posebno ako se oko automobila nalazi gusto raslinje, ili ako se u promet treba uključiti s koso postavljenog parkirnog mjesta, pri čemu pogled unatrag gotovo uvijek zaklanjaju druga parkirana vozila. Time se dobiva i svojevrsni supstitut za još jedan suvremeni sustav pomoći – upozorenje na bočni promet – te se kamera na taj način praktički isplati dvostruko.

Automania članak slika 3 1920pxl

 

3. PONUDA UNIVERZALNIH I TIPSKIH KAMERA


Još do pred koju godinu doživljavali smo ih kao pomalo egzotični, gotovo luksuzni dodatak, no danas se parkirne kamere ugrađuju u sve više automobila i samo je pitanje vremena kada ćemo ih u svim novim automobilima dobivati serijski. U međuvremenu rješenje ima Elektromedia Zagreb, koja u svojoj ponudi ima setove za naknadnu ugradnju kao i univerzalne tipske kamere.

Automania članak naslovna 03

 

4. BRZA I PROFESIONALNA UGRADNJA ZA RAZNE MODELE


Dostupni su za modele vozila raznih proizvođača (Audi, Alfa Romeo, BMW, Chrysler, Chevrolet, Citroen, Dacia, Daewoo, Daihatsu, Dodge, Ford, Fiat, Honda, Hummer, Hyundai, Iveco, Jaguar, Jeep, Kia, Lancia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Saab, Škoda, SEAT, Smart, SsangYong, Subaru, Suzuki, Toyota, Volvo, Volkswagen), a ugradnja je brza i jednostavna.

Automania članak slika 4 1920pxl

 

5. PLUG & PLAY UGRADNJA ZA SIGURNO ISKUSTVO TVORNIČKIH SUSTAVA


Osim same kamere potrebno je imati i odgovarajući modul koji omogućava njezino spajanje i komunikaciju s vozilom odnosno tvorničkim zaslonom. Posao se obavlja prema načelu plug & play, dakle u pravilu bez rezanja i lemljenja žica, jer je u velikoj većini slučajeva već sve spremno za priključivanje te ugradnja neće naštetiti elektronici automobila odnosno postojećem tvorničkom sustavu.

Automania članak slika 5 02 1920pxl.JPG

 

Kamera se u vožnji aktivira ili automatski ili ručno, ovisno o konkretnom modelu, a osim što njezin prikaz uključuje i pomoćne linije (opcija), pri parkiranju se zvučnim signalima oglašavaju i parkirni senzori ukoliko su ugrađeni na vozilu . Baš kao kod originalnih, i u pravilu osjetno skupljih, tvornički ugrađenih sustava… Više detaljnijih informacija možete saznati klikom na link Facebook Elektromedia.

 

Vedran Flajnik
Foto: Tomislav Lenček

Članak preuzet sa web portala AUTOMANIA.HR

NAKNADNA UGRADNJA PARKING KAMERE: 5 najvažnijih stvari koje morate znati (video) – Automania.hr


- univerzalna parking kamera + ugradnja Zagreb

- tipska parking kamera + ugradnja Zagreb

- monitor za parking kameru + ugradnja Zagreb

- Parking Kamera za  Audi, Alfa Romeo, Bmw, Chrysler, Chevrolet, Citroen, Dacia, Daewoo, Daihatsu, Dodge, Ford, Fiat, Honda, Hummer, Hyundai, Iveco, Jaguar, Jeep, Kia, Lancia, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Saab, Škoda, Saet, Smart, SsangYong, Subaru, Suzuki, Toyota, Volvo, Volkswagen

- Cijena parking kamera na upit!

+ ugradnja parking kamere Zagreb

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.